Kalvenäs Gård

Ursprung: Berga, Småland.

Ras: Linderöd.

Foder: Spannmål samt allt som grisarna hittar i naturen som rötter, insekter och ollon.

Produktion: 70-90 slaktsvin per år.

På Kalvenäs har man arbetat med Linderödsvin sedan 2010. Samtliga avelsdjur på gården har en stamtavla. Köttet är muskulöst, mer kompakt och rödare än vanliga svin och smakar som grisar gjorde förr.

Kalvenäs djur är ute året om. De får äta så mycket som möjligt av naturen och på vintern stödfodras de med spannmål som köps in. Inga djur insemineras. Suggorna betäcks när de själva vill. Kultingarna går med suggan i 2,5 till 3 månader. Inga djur får förebyggande vaccinationer eller antibiotika, bara om något djur blir sjukt. Kastrering av kultingar sker med bedövning och smärtstillande som varar i 24 timmar.

Kalvenäs har ett eget slakteri vilket innebär att grisarna aldrig behöver transporteras eller stressas innan avlivningen.

Beställ från Kalvenäs Gård