Säsongen för vårlamm är igång

forsta-varlammen

Nu har de första vårlammen för säsongen landat hos Fällmans Kött. De kommer från sex gårdar vid Mälaren som Fällmans har ett nära samarbete med sedan många år tillbaka.

Kvalitet och djuromsorgen sätts främst
Lammen är av en treraskorsning där tackan är en Finull-Dorset som betäcks med en Texelbagge. Att föda upp lamm av högsta kvalitet är ett hantverk som kräver kunskap och genuin känsla för djur och miljö. Djuromsorgen är oerhört viktig och bönderna tillbringar mycket tid hos djuren. Under lamningen som sker på stall, är uppfödarna i fårstallarna nästintill dygnet runt.

Fantastisk köttkvalitet
Vårlammen föds i januari och går tillsammans med tackan på stora ytor inomhus som är täckta av halm. Slaktvikten på dessa lamm är 13-15 kg och köttet är milt i smaken med mycket mjäll textur.

Så här såg det ut när årets första vårlamm levererades till Fällmans Kött

Tillbaka till de senaste nyheterna