Fällmans nyheter
Norrby 3

Årets lamm- och grisresa till Norrby och Rocklunda

16 maj 2019
Norrby Gård Vårt först besök var Norrby Gård som ligger i Västmanland i Torpa ca två mil från Eskilstuna. Den drivs av Anna och Tomas Olsson, som är Sveriges största lammgård. Tillsammans med Karin från Ekeby Gård som är en del av Fällmans Lammgrupp berättar Thomas om hantverket och kunskapen om att föda upp lamm. Norrby Gård eftersträvar hela tiden att jobba så hållbart som möjligt och hålla balansen med antalet får och producerat foder på gården. Att föda upp lamm av högsta kvalitet är ett hantverk som kräver kunskap och genuin känsla för djur och miljö – Vår största styrka gentemot…
Läs hela nyheten
500px Photo ID: 70329517 - nice moody mist in the morning

Svenska Kocklandslaget vann guld!

4 dec 2018
Culinary World Cup arrangeras vart fjärde år i Luxemburg. Det är den näst största tävlingen och inofficiellt kallas det för VM för lag. De 30 bästa nationerna från hela världen tävlar i två grenar, Kalla Bordet och Varmköket. Svenska Kocklandslaget fick guldpoäng på både kalla bordet och varmköksupplagningen. Laget korades till Culinary World Cup-segrare! Vi jobbar stenhårt med att leverera rätt råvaror till laget. Våra säljare ser till att Kocklandslaget får exakt de produkter de önskar. Kocklandslagets tävlingsmeny lagas och utvecklas under nästan ett år. När Svenska Kocklandslaget bestämmer råvarorna till sin tävlingsmeny brukar sex till sju råvaruproducenter bli extra inblandade. Kalla…
Läs hela nyheten
Svenska kocklandslaget besöker Viking fågel

En anka som ledde till guld – Svenska Kocklandslaget tävlade med anka från Viking Fågel

16 nov 2018
  I november var det dags för Culinary World Cup i Luxemburg. Svenska Kocklandslaget har valde att tävla med anka som huvudråvara på en av rätterna i varmköksupplagningen. Hur tänkte kockarna i laget kring valet av råvara och varför valde man egentligen anka? Det var hösten 2017 och valet av råvara inför nästa års stora höjdpunkt, Culinary World Cup, skulle göras. Råvaror från tidigare år diskuterades, vinnarrätter analyserades och diskussioner inom de befintliga sponsorskapen och samarbetena började. För att lyckas göra en enastående tävlingsrätt krävdes det att hitta en råvara som hela laget kunde tro på. Tillsammans med Martin &…
Läs hela nyheten
Viltgardar_1

Äntligen är viltsäsongen här

29 aug 2018
Det första viltet börjar dyka upp i mitten av augusti då bockjakten på rådjur startar. Under vecka 36 kommer rådjur skjutna i Småland och Östergötland in till oss. Strax därefter sätter jakten på dovhjort och kronhjort igång. Från slutet av september är därför bästa tiden att börja sätta upp vilt på menyn. Under säsongen finns det periodvis färskt vilt att tillgå, fråga din säljare vad som finns tillgängligt. Tillgång och ursprung förändras under säsongen I Sverige utgör viltkött cirka fyra procent av allt kött vi äter. Störst andel utgörs av älgkött medan vildsvinet är det vilt som ökar mest. Tillgången på färskt…
Läs hela nyheten

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng