Fällmans nyheter

En anka som ska leda till guld – Svenska Kocklandslaget tävlar med anka från Viking Fågel

16 nov 2018
I slutet av november är det dags för Culinary World Cup i Luxemburg. Svenska Kocklandslaget har valt att tävla med anka som huvudråvara på en av rätterna i varmköksupplagningen. Hur tänker kockarna i laget kring valet av råvara och varför valde man egentligen anka? Det var hösten 2017 och valet av råvara inför nästa års stora höjdpunkt, Culinary World Cup, skulle göras. Råvaror från tidigare år diskuterades, vinnarrätter analyserades och diskussioner inom de befintliga sponsorskapen och samarbetena började. För att lyckas göra en enastående tävlingsrätt krävdes det att hitta en råvara som hela laget kunde tro på. Tillsammans med Martin…
Läs hela nyheten
Viltgardar_1

Äntligen är viltsäsongen här

29 aug 2018
Det första viltet börjar dyka upp i mitten av augusti då bockjakten på rådjur startar. Under vecka 36 kommer rådjur skjutna i Småland och Östergötland in till oss. Strax därefter sätter jakten på dovhjort och kronhjort igång. Från slutet av september är därför bästa tiden att börja sätta upp vilt på menyn. Under säsongen finns det periodvis färskt vilt att tillgå, fråga din säljare vad som finns tillgängligt. Tillgång och ursprung förändras under säsongen I Sverige utgör viltkött cirka fyra procent av allt kött vi äter. Störst andel utgörs av älgkött medan vildsvinet är det vilt som ökar mest. Tillgången på färskt…
Läs hela nyheten
höstlamm från Fällmans gårdar

Nu kommer de första höstlammen

16 aug 2018
Nu på måndag kommer den första leveransen av Fällmans höstlamm. Lammen kommer från sex gårdar vid Mälaren som Fällmans har ett nära samarbete med sedan många år tillbaka. De föddes i våras och har nu fått gå ute hela sommaren. Lammen är av en treraskorsning där tackan är en Finull-Dorset som betäcks med en Texelbagge. Att föda upp lamm av högsta kvalitet är ett hantverk som kräver kunskap och genuin känsla för djur och miljö. Djuromsorgen är oerhört viktig och bönderna tillbringar mycket tid hos djuren. Slaktvikten är 16-22 kg och köttet har en mogen och utvecklad smak. Du kan välja…
Läs hela nyheten
nyhet-uppror

Restaurangbranschen i gemensamt upprop för att öka efterfrågan på svenska råvaror

8 aug 2018
Sommarens torka i Sverige har slagit hårt mot skördarna i hela landet. Detta har lett till brist på bete till djuren och därför tvingas bönderna skicka djur till slakt tidigare än beräknat. Det ger ett överskott av svenskt kött, nu och de kommande månaderna. Torkan har även påverka skörden av svenska grönsaker. Genom att öka efterfrågan på det svenska köttet under hösten och vintern kan vi tillsammans korta köerna till slakterierna och stödja svenska bönder i den svåra situationen. Då slakterierna endast har möjlighet att slakta de djur det finns avsättning för, styrs slakteriernas kapacitet till stor del av efterfrågan…
Läs hela nyheten

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng