Fällmans nyheter
nyhet-uppror

Restaurangbranschen i gemensamt upprop för att öka efterfrågan på svenska råvaror

8 aug 2018
Sommarens torka i Sverige har slagit hårt mot skördarna i hela landet. Detta har lett till brist på bete till djuren och därför tvingas bönderna skicka djur till slakt tidigare än beräknat. Det ger ett överskott av svenskt kött, nu och de kommande månaderna. Torkan har även påverka skörden av svenska grönsaker. Genom att öka efterfrågan på det svenska köttet under hösten och vintern kan vi tillsammans korta köerna till slakterierna och stödja svenska bönder i den svåra situationen. Då slakterierna endast har möjlighet att slakta de djur det finns avsättning för, styrs slakteriernas kapacitet till stor del av efterfrågan…
Läs hela nyheten
a herd of cattle in pasture, standing in early morning fog

Fällmans erbjuder kött från Uruguay

3 jul 2018
Med mer än 10,000 m² land (över två fotbollsplaner per djur), frikostigt med vatten och enorma grässlätter så lever varje djur ett bekymmersfritt och behagligt liv på de vida fälten i Uruguay. Här går korna fritt året runt, i större delen av sitt liv. Detta resulterar i ett smakrikt och mört kött. Endast Angus och Hereford, eller korsningar av de två, selekteras noggrant och säljs till oss på Fällmans Kött. Djurens välbefinnande är av största vikt för de uruguayanska uppfödarna. Ett team bestående av inhemska specialister har sett till att djuren behandlas på ett humant sätt, hela vägen från uppfödningen på ranchen till slutgödning och slakt. Allt enligt…
Läs hela nyheten
Pensionat för mjölkkor

Hagshultskossorna – ett pensionat för mjölkkor

28 jun 2018
Hos Hagshultskossorna tar man hand om pensionerade mjölkkor, en fantastisk resurs som blir ett gott och hållbart kött. När mjölkkorna har fått äta gräs och vilat på kopensionatet i Hagshult, utan att längre behöva prestera något, ser man en tydlig förbättring av ätkvaliteten på köttet. Se filmen och hör Carl-Johan och Ulrika berätta om hur smakupplevelsen förändras, vad händer med fettet, färgen och konsistensen på köttet hos de pensionerade mjölkkossorna?  
Läs hela nyheten
2015-06-09 17.31.38

Nu blir vi mer tillgängliga!

15 maj 2018
Vi utökar våra öppettider för att vara ännu mer tillgängliga för dig som kund. Detta gör att du kan få personlig service av våra säljare under större delen av dygnet på vardagar och samt även under helger. De nya öppettiderna gäller från och med den här veckan: Måndag-torsdag 06.00-01.00 Fredag 06.00-18.00 Lördag 07.00-16.00 Söndag 18.00-01.00 Övrig tid går det självklart bra att lägga order på telefonsvararen.  
Läs hela nyheten

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng