Fällmans nyheter
Köttpodden med Mattias Dernelid

Köttpodden med Mattias Dernelid

8 nov 2017
Mattias Dernelid, produktchef för Smakriket och en av Fällmans duktiga medarbetare, gästade Svenskt Kötts podcast Köttpodden häromveckan. Samtalet handlar om det långsiktiga samarbetet med Sveriges köttproducenter och grossistens roll i att få fram kött av högsta kvalitet. Klicka här för att lyssna
Läs hela nyheten
julvisning 2017

Anmäl dig till vår julbordsvisning

18 sep 2017
Klicka här för att anmäla dig till vår julbordsvisning Snart är det dags för vår årliga julbordsvisning på Radison Blu Waterfront Hotel i Stockholm. Kom och låt dig inspireras av vårt stora sortiment inför årets julbord. Vi dukar upp köttbullar, korvar, julskinka, kallskuret, patéer och massor av annat som hör julen till. Grönsakshallen står för alla goda tillbehör samt något sött till avslutningen. Smakriket erbjuder svensk ost och chark av högsta kvalitet. Måndag 16 oktober kl 16:00-20:00 Radisson Blu Waterfront Hotel Nils Ericsons Plan 4 111 64 Stockholm Varmt välkommen!
Läs hela nyheten
farmers logga

Anmäl dig till Farmers Market

25 aug 2017
Söndagen den 17 september det dags för Farmers Market igen! Tillsammans med Grönsakshallen Sorunda arrangerar vi en härlig fest och marknad där du får möjlighet att möta våra producenter, träffa kollegor i branschen och äta och dricka gott. Var: Elektravägen 15, Västberga När: 17/9 kl. 17-24 Osa: Senast 10/9 Klicka här för att anmäla dig (Observera att eventet endast är för kunder till Fällmans Kött och Grönsakshallen Sorunda) 
Läs hela nyheten
höstlamm 2017

Höstlammen är här igen

22 aug 2017
Nu har säsongens första höstlamm kommit. Lammen som kommer från sex gårdar runt Mälaren, och föddes i våras och har fått gå ute hela sommaren. En gång i veckan har lammen fått byta bete, så att de hela tiden går på riktigt bra gräs med massor av smakrika vilda örter och cikoria, klöver och timotej. Ett gammalt ordspråk säger: ”Lammen ska aldrig höra kyrkklockorna två gånger på samma bete” vilket innebär att djurflockarna ska flyttas ofta mellan olika hagar med färskt gräs och örter. Slaktvikten är 16-22 kg och köttet har en mogen och utvecklad smak påverkad av alla örter som lammen betat. I filmen om Fällmans…
Läs hela nyheten