I juni ser vi fram emot de ″öronmärkta″ kossorna från Hagshult

kossor i solnedgång

För att säkra vår tillgång på svenskt nötkött efter förra årets torka valde vi att tillsammans med Ulrica och Carl-Johan på gården Hagshult ”öronmärka” djur och sedan förskottsbeta deras foder.
Vi valde ut SRB och SLB Kossor från gårdar i Småland med potential att uppnå en bra slaktvikt och fettklass. De kommer nu att börja slaktas under juni månad och är något vi ser fram i mot att kunna erbjuda till våra kunder.

Då förra sommarens torka i Sverige slog hårt mot skördarna i hela landet, ledde det till brist på bete till djuren och därför tvingas bönderna skicka djur till slakt tidigare än beräknat. Det gav ett oönskat överskott av svenskt kött under höst och vinter.

Hagshult tar tillvara på pensionerade mjölkkor för att främja god djuromsorg och öppna landskap med biologiskt mångfald så den kräsne restauranggästen uppleva riktigt svensk matglädje.

Tillbaka till de senaste nyheterna