Fällmans nyheter

Sorunda Market 22 september

27 jun 2019
Lägg in 22 september i kalendern redan nu. Då bjuder vi nämligen in branschen till Sorunda Market – en heldag fylld av inspiration från våra tre verksamheter under taket Sorundahallarna. Anmäl dig här
Läs hela nyheten
kossor i solnedgång

I juni ser vi fram emot de ″öronmärkta″ kossorna från Hagshult

19 jun 2019
För att säkra vår tillgång på svenskt nötkött efter förra årets torka valde vi att tillsammans med Ulrica och Carl-Johan på gården Hagshult ”öronmärka” djur och sedan förskottsbeta deras foder. Vi valde ut SRB och SLB Kossor från gårdar i Småland med potential att uppnå en bra slaktvikt och fettklass. De kommer nu att börja slaktas under juni månad och är något vi ser fram i mot att kunna erbjuda till våra kunder. Då förra sommarens torka i Sverige slog hårt mot skördarna i hela landet, ledde det till brist på bete till djuren och därför tvingas bönderna skicka djur…
Läs hela nyheten
Norrby 3

Årets lamm- och grisresa till Norrby och Rocklunda

16 maj 2019
Norrby Gård Vårt först besök var Norrby Gård som ligger i Västmanland i Torpa ca två mil från Eskilstuna. Den drivs av Anna och Tomas Olsson, som är Sveriges största lammgård. Tillsammans med Karin från Ekeby Gård som är en del av Fällmans Lammgrupp berättar Thomas om hantverket och kunskapen om att föda upp lamm. Norrby Gård eftersträvar hela tiden att jobba så hållbart som möjligt och hålla balansen med antalet får och producerat foder på gården. Att föda upp lamm av högsta kvalitet är ett hantverk som kräver kunskap och genuin känsla för djur och miljö – Vår största styrka gentemot…
Läs hela nyheten
500px Photo ID: 70329517 - nice moody mist in the morning

Svenska Kocklandslaget vann guld!

4 dec 2018
Culinary World Cup arrangeras vart fjärde år i Luxemburg. Det är den näst största tävlingen och inofficiellt kallas det för VM för lag. De 30 bästa nationerna från hela världen tävlar i två grenar, Kalla Bordet och Varmköket. Svenska Kocklandslaget fick guldpoäng på både kalla bordet och varmköksupplagningen. Laget korades till Culinary World Cup-segrare! Vi jobbar stenhårt med att leverera rätt råvaror till laget. Våra säljare ser till att Kocklandslaget får exakt de produkter de önskar. Kocklandslagets tävlingsmeny lagas och utvecklas under nästan ett år. När Svenska Kocklandslaget bestämmer råvarorna till sin tävlingsmeny brukar sex till sju råvaruproducenter bli extra inblandade. Kalla…
Läs hela nyheten

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng