Fällmans nyheter
Viltgardar_1

Äntligen är viltsäsongen här

29 aug 2018
Det första viltet börjar dyka upp i mitten av augusti då bockjakten på rådjur startar. Under vecka 36 kommer rådjur skjutna i Småland och Östergötland in till oss. Strax därefter sätter jakten på dovhjort och kronhjort igång. Från slutet av september är därför bästa tiden att börja sätta upp vilt på menyn. Under säsongen finns det periodvis färskt vilt att tillgå, fråga din säljare vad som finns tillgängligt. Tillgång och ursprung förändras under säsongen I Sverige utgör viltkött cirka fyra procent av allt kött vi äter. Störst andel utgörs av älgkött medan vildsvinet är det vilt som ökar mest. Tillgången på färskt…
Läs hela nyheten
höstlamm från Fällmans gårdar

Nu kommer de första höstlammen

16 aug 2018
Nu på måndag kommer den första leveransen av Fällmans höstlamm. Lammen kommer från sex gårdar vid Mälaren som Fällmans har ett nära samarbete med sedan många år tillbaka. De föddes i våras och har nu fått gå ute hela sommaren. Lammen är av en treraskorsning där tackan är en Finull-Dorset som betäcks med en Texelbagge. Att föda upp lamm av högsta kvalitet är ett hantverk som kräver kunskap och genuin känsla för djur och miljö. Djuromsorgen är oerhört viktig och bönderna tillbringar mycket tid hos djuren. Slaktvikten är 16-22 kg och köttet har en mogen och utvecklad smak. Du kan välja…
Läs hela nyheten
nyhet-uppror

Restaurangbranschen i gemensamt upprop för att öka efterfrågan på svenska råvaror

8 aug 2018
Sommarens torka i Sverige har slagit hårt mot skördarna i hela landet. Detta har lett till brist på bete till djuren och därför tvingas bönderna skicka djur till slakt tidigare än beräknat. Det ger ett överskott av svenskt kött, nu och de kommande månaderna. Torkan har även påverka skörden av svenska grönsaker. Genom att öka efterfrågan på det svenska köttet under hösten och vintern kan vi tillsammans korta köerna till slakterierna och stödja svenska bönder i den svåra situationen. Då slakterierna endast har möjlighet att slakta de djur det finns avsättning för, styrs slakteriernas kapacitet till stor del av efterfrågan…
Läs hela nyheten
a herd of cattle in pasture, standing in early morning fog

Fällmans erbjuder kött från Uruguay

3 jul 2018
Med mer än 10,000 m² land (över två fotbollsplaner per djur), frikostigt med vatten och enorma grässlätter så lever varje djur ett bekymmersfritt och behagligt liv på de vida fälten i Uruguay. Här går korna fritt året runt, i större delen av sitt liv. Detta resulterar i ett smakrikt och mört kött. Endast Angus och Hereford, eller korsningar av de två, selekteras noggrant och säljs till oss på Fällmans Kött. Djurens välbefinnande är av största vikt för de uruguayanska uppfödarna. Ett team bestående av inhemska specialister har sett till att djuren behandlas på ett humant sätt, hela vägen från uppfödningen på ranchen till slutgödning och slakt. Allt enligt…
Läs hela nyheten

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng