Om Fällmans

Fällmans Kött är Sveriges främsta grossist på kött, vilt, fågel och chark till restauranger runt om i hela Sverige från egna gårdar och framstående producenter i hela världen. Vi styckar och bereder kött i våra egna anläggningar och har kontroll över varan från uppfödning till färdig produkt. Vi har utöver det egen tillverkning av korv och chark från egna recept.

Vision

Fällmans Kött ska vara den självklara samarbetspartnern för restauranger som vill gå i första ledet och arbeta med bra kött från friska djur av tydligt ursprung.

Affärsidé

Fällmans Kött skall förse restauranger, hotell, kursgårdar och storkök med marknadens attraktivaste sortiment från djurriket. På vår marknad ska vi vara den grossist som leder utvecklingen gällande sortiment, service och kvalitet.

Erfarenhet ger kunskap

Grunden till vårt företag lades redan 1963 då Lars Fällman bildade Restaurangkött AB. Sonen Håkan Fällman grundade Fällmans Kött AB 1999. Alltsedan dess har vi arbetat med ett ständigt lärande och utvecklats parallellt med Sveriges ambitiösaste restauranger och köttproducenter. Vi kan kött och vi brinner för att dela med oss av vår kunskap.

Kvalitet för alla tillfällen

Vår ambition är att leverera kvalitetskött för alla tillfällen. Oavsett om du levererar catering till tusentals gäster varje vecka eller har 16 platser i en restaurang som bokas ett halvår i förväg. Under de fem decennier vi arbetat med kött har vi dessutom utvecklat en egen hussmak i våra hängkylar som vi är stolta över. Toner av hasselnöt, anklever och blåmögelost som gör vårt egenhängda kött helt unikt.

Innovation genom nära relationer

Vi går i första ledet när det gäller kött och arbetar parallellt med duktiga kockar och köttproducenter för att tillsammans ta utvecklingen framåt. Igår var det lammnacke som var trendigt på menyn och i morgon är det kanske mufflonsadel. Oavsett vilket hjälper vi dig att ta fram de styckdetaljer du vill servera. Att vi kan göra det, är tack vare långa och nära relationer med uppfödare och producenter. Det vi kallar Fällmans egna gårdar är uppfödare som vi har ett mycket nära samarbete med. Här köper vi alla slaktkroppar som gården kan producera och har konstant en dialog med bonden kring frågor som foder, ras, ålder och slakt. Vår erfarenhet av köttkvalitet och kockarnas önskemål, är en oslagbar kombination med böndernas kunskap om uppfödning och känsla för djuren. Att dessutom ha en spårbarhet hela vägen från bete till tallrik, känns givetvis väldigt bra.

Modernt styckningshantverk för precision och kreativitet

Vi hanterar hela djurfall och styckar för hand i våra KRAV-certifierade lokaler söder om Stockholm. Vi har också unika utrymmen för fågel och andra känsliga djurslag som kan vara svåra att hantera i ditt restaurangkök. Våra erfarna styckare och saltmästare har inte bara kunskap utan även fingertoppskänsla, engagemang och passion för sitt yrke. De kan stycka och bereda ditt kött exakt som du vill ha det. Vi kan också ta fram en korv eller rökt produkt efter dina behov och önskemål. Det sparar mycket tid i köket men är också ofta ett kreativt utbyte mellan kock och styckare. Ibland är det precision som räknas för god köksekonomi.

Service och säker leverans

Vi tror på ömsesidig respekt och vår ambition är att ge dig som kund den allra bästa servicen vid alla tillfällen. Vi vet hur viktig leveransen är för att du som kund ska kunna planera din verksamhet. Vi arbetar med levande råvaror och kan omöjligt förutsäga allt som kan hända men lovar att göra allt vi kan för att säkerställa din leverans.

Etik för oss är mat med identitet

Vi står för allt kött som vi säljer. Våra produkter kommer både från egna gårdar där vi beställer från bonden själv samt från framstående producenter i hela världen. Vi tar avstånd från hormonbehandlat kött och vår ambition är att sälja kött från friska djur som fått utföra sitt naturliga beteende så långt det är praktiskt möjligt. Vi arbetar också efter Martin & Serveras uppförandekod. Det innebär bland annat att vi aktivt ska verka för att djurskyddsaspekterna är en naturlig del av affärerna. Där förståelse, medkänsla och respekt för människor, djur och natur finns med i dialogen med leverantörer och kunder.

 

Kontakta oss för komplett sortiment och beställning av kvalitetskött

Vi finns på plats 07.00-17.00 alla vardagar på 08-556 139 00. Övrig tid är du välkommen att lämna din order på vår telefonsvarare eller via mail på order@fallmanskott.se

 

Fällmans Kött AB ägs av Martin & Servera, ett svenskt företag, som i sin tur ägs gemensamt av familjerna Ax:son Johnson och Oldmark. Axel Johnson AB har arbetat med handel sedan 1873 och familjen Oldmark sedan 1897. Martin & Servera bildades den 1 januari 2012, som ett resultat av fusionen mellan Martin Olsson och Servera R&S.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Chipsters, Diskteknik, Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt. Samtliga bolag verkar inom restaurang- och storköksbranschen med gemensamma värderingar, ansvar och en långsiktig målsättning: Att erbjuda ett attraktivt sortiment med konkurrenskraftiga produkter utan att ge avkall på kvalitet, produktkrav, anställdas rättigheter och arbetsförhållanden eller den yttre miljön.

Kontakta Fällmans