Lammfärs

Lammfärs blandar man otast inte med andra djurslag. Lammfärsen blir naturligt fet av lammets egen fetthalt och får en mycket god smak.

Beställ Lammfärs
Djurkunskap lamm

Världens bästa lamm

Vi har sedan nästan tre decennier ett mycket nära samarbete med flera svenska lammgårdar. Det gör att vi tillsammans med uppfödarna konstant har en diskussion kring frågor som ras, foder och slakt. Vi kan också skräddarsy köttet utefter hur ni kunder vill ha det.

Vi eftersträvar alltid att djuren ska få leva så naturligt som det är möjligt inom köttproduktion.

Vi skiljer på två typer av lamm:

Vårlammen föds i januari och går tillsammans med tackan på stora ytor inomhus som är täckta av halm. Slaktvikten på dessa lamm är 13-15 kilo och köttet är milt i smaken med mycket mjäll textur.

Höst-/beteslammen föds i april och går ute på bete med tackorna så fort det finns gräs. Lammen diar till en början men börjar snart beta själva. Slaktvikten är 16-22 kilo och köttet har en mer mogen och utvecklad smak påverkat av alla örter som lammen betat.

Läs mer
Köttkunskap lamm

Naturligt kryddat

Vi anser själva att vi kan erbjuda världens bästa lammkött. Snart 30 års samarbete med svenska lammgårdar och en konstant dialog med kockar har fört oss hit. Vårt lammkött är inte bara mört utan enormt smakrikt och saftigt.

Tack vare den naturliga smaksättningen som lammen får av sitt örtrika bete, behöver köttet inte kryddas överdrivet. Att lyfta fram de vegetala tonerna med örter vid tillagningen är trevligt.

Det vi kallar klassiska lammkryddor härrör från Provence och är timjan, rosmarin, oregano, persilja, citron och vitlök.

Läs mer