Se filmen om Fällmans vårlamm

Följ med när Sebastian Brynte berättar om Fällmans vårlamm. Jani Kolkanen visar hur man styckar ett lamm på bästa sätt. Robert Hedman från Grönsakshallen hjälper till med att plocka och tillaga tillbehören till våran lammtunnbringa, bog och lammlägg. Här får ni många tips och varför Fällmans vårlamm är så unika.

Vi har sedan nästan tre decennier ett mycket nära samarbete med flera svenska lammgårdar. Det gör att vi tillsammans med uppfödarna konstant har en diskussion kring frågor som ras, foder och slakt. Vi kan också skräddarsy köttet utefter hur ni kunder vill ha det. Vi eftersträvar alltid att djuren ska få leva så naturligt som det är möjligt inom köttproduktion.

Vårlammen föds i januari och går tillsammans med tackan på stora ytor inomhus som är täckta av halm. Slaktvikten på dessa lamm är 13-15 kilo och köttet är milt i smaken med mycket mjäll textur.

 

Tillbaka till de senaste nyheterna