Styckningskurs, lär dig stycka ett helt djur

Grundläggande anatomisk styckningskurs för dig som vill lära dig att stycka ett helt djur och ta vara på alla styckningsdetaljer. Dagen blandas med teori och praktik. Bland annat sker en inledande styckningsdemonstration av ett djur.

I kursen från Gastro Merit får du lära dig djurens anatomiska uppbyggnad och hur du på bästa sätt styckar olika detaljer till färdiga delar för köket. Du får prova på att stycka minst ett halvt till ett djur själv, till exempel lamm, gris eller vildsvin. Alla djur är anatomiskt uppbyggda på samma sätt vilket gör att dina styckkunskaper kan användas brett.

Du får kunskap i hur du bör hantera köttet för att förlänga hållbarheten. Efter den här kursen kommer du att kunna stycka ett helt eller halvt djur och ta vara på alla styckningsdetaljer.

Kursen vänder sig till dig som vill kunna ta hand om och stycka ett helt djur. Du behöver inga förkunskaper för denna grundläggande anatomiska styckningskurs.

Kursinnehåll

  • Instruktioner och förklaring till hur ­djurkroppen är uppbyggd
  • Handlag och verktyg för att arbeta fram detaljerna på flera olika sätt
  • Detaljstycka för köket; vad de olika ­detaljerna kan användas till
  • Hygien och arbetsmetoder

Anmäl dig till kursen här

 

Kursledare: Jani Kolkkanen

Kursledare Jani Kolkkanen är styckmästare och har arbetet på Fällmans Kött sedan 1999. Hos Fällmans jobbar Jani främst med gris- och lammstyckning, men även färser och råkorv.

 

Utskrift

Tillbaka till de senaste nyheterna