Exceptionell Råvara på Gastro Summit

I veckan arrangerades för första året GastroSummit – en mötesplats med fokus på Hållbarhet, Innovation, Hälsa, Inspiration & Framgång.
3-4 september fylldes Stockholmsmässan med inspirationsutställningar och flertal seminarium där framstående profiler från branschen delade med sig av kunskaper och insikter kring framtidens mat.

Ett av föredragen handlade om föreningen Exceptionell råvara och hölls av kocken Stefan Eriksson och bonden Erika Olsson, som driver gården Onsberga i Sörmland. Dom berättade om storyn bakom föreningen och lät dessutom deltagarna smaka på resultatet.

Projektet Exceptionell Råvara vill utöka kontakterna och fördjupa relationerna mellan kockar och producenter i Sverige, och därigenom skapa en långsiktig plattform för utveckling. Projektet startades 2011 av kocken Björn Frantzén och journalisten Mattias Kroon. Genom att samla Sveriges bästa kockar lade man grunden för utvecklingen av exceptionella råvaror i Sverige. Idag är runt tjugo kockar och fyrtiotalet producenter anslutna till projektet och nya ansluts löpande. Vi samarbetar med föreningen tillsammans med Martin & Servera.

Läs mer om Exceptionell Råvara här

Tillbaka till de senaste nyheterna