Köttbullar och julstök

köttbullar

Ibland så äter gästerna mer än man tror, man kan ha dåligt utrymme både vad gäller misse eller plats.

Då är det så att Fällmans har flera sorters färdiga köttbullar i sin frys.

Det finns olika storlekar från 12 gram upp till 30 gram/st. svensk eller importerad råvara, nötkött eller blandfärs.

Vill du däremot ha något som är mera emot det vegetariska så kanske detta recept kan vara av intresse.

Baljväxtfärsen hittar du hos våra vänner på Grönsakshallen Sorunda.

Baljväxtfärbullar

1 kg  Svensk Baljväxtfärs

500 gr. Fläskfärs

500 gr. Nötfärs

50 gr.  Ströbröd

4 dl.     Mjöljk

400 gr. Lök Hackad

6 st.     Ägg

10 gr.   Salt

10 gr.    Peppar

10 gr.    Sellerisalt

10 gr.    Vitlökspulver

0,5 dl.    Matolja

100 gr.   Smör 

 

 


Baljväxtfärsbullar(flexitariska)Cirka 250 st.

Att blanda baljväxtfärsen med köttfärs ger utmärkt resultat och tillverkningen är inte svårare än att göra traditionella köttbullar.

Observera dock att baljväxtfärsen absorberar mer vätska och att smeten behöver lite extra ägg för att hålla ihop bra.

Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla i minst 10 min. Bryn löken i hälften av smöret tills den blir mjuk, låt svalna. Blanda ihop mjölk- och lök-blandningarna med resten av ingredienserna och kör i en blandare till en jämn smet. Låt gärna vila i ett par timmar i kyl. Ta upp bollar med tesked alternativt spritsa lagom mängd smet och rulla. Baka i ugn 150 grader i 12 minuter och låt svalna. Bryn bullarna i olja/smör (ös gärna) tills de blir gyllenbruna.

Tillbaka till de senaste nyheterna